Συνεδριάζει έκτακτα ο Σύνδεσμος Προπονητών

Έκτακτη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής αποφάσισε ο Σύνδεσμος Προπονητών Ποδοσφαίρου Δωδεκανήσου. Διαβάστε την ανακοίνωση που εξέδωσε ο πρόεδρος Βαγγέλης Χατζηαντωνίου:

“Αξιότιμοι Συνάδελφοι,

Στον σύνδεσμο μας είναι εγγεγραμμένα 137 μέλη προπονητές ποδοσφαίρου από όλα τα Δωδεκάνησα και προέρχονται είτε από τα ΣΕΦΦΑ με ειδικότητα ποδοσφαίρου, είτε από τις σχολές Προπονητών της ΓΓΑ, είτε τα τελευταία χρόνια (μετά το 2006) από τις σχολές UEFA της ΕΠΟ.
Άδεια ασκήσεως επαγγέλματος κατέχουν μόνο οι κάτοχοι ειδικότητας ποδοσφαίρου από ΤΕΦΑΑ (κατηγορία Α) και όσοι συνάδελφοι τέλειωσαν τις σχολές τις ΓΓΑ (κατηγορία Α, Β & Γ)

Οι υπόλοιποι συνάδελφοι με διπλώματα UEFA δεν έχουν το δικαίωμα απόκτησης αδείας ασκήσεως επαγγέλματος.
Με αφορμή τις εξαγγελίες του υφυπουργού Αθλητισμού και το Σχέδιο Νόμου όπως συζητείται για να κατατεθεί στην βουλή και αφορά ρύθμιση θεμάτων προπονητών:
«Εθνική Σχολή Προπονητών ΓΓΑ, άδειες και επαγγελματικά δικαιώματα»

•Δημιουργείται σύγχρονο θεσμικό πλαίσιο για το επάγγελμα του προπονητή, τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις
•Ιδρύεται Εθνική Σχολή Προπονητών
•Δημιουργείται Μητρώο Προπονητών, συμβάλλοντας στη διαφάνεια και την επαγγελματική πιστοποίηση
•Κατοχυρώνονται οι απόφοιτοι ΣΕΦΑΑ με κύρια ειδικότητα το ποδόσφαιρο
•Εξασφαλίζεται η εκπροσώπηση των προπονητών στα Δ.Σ. των αθλητικών ομοσπονδιών
• Λόγω των ασαφειών και τον διαφαινόμενο διαχωρισμό των συνάδελφων προπονητών και των προβλημάτων που θα προκύψουν από τούτο.
• Λόγω του εργασιακού αποκλεισμού (από την ΕΠΟ) των συνάδελφων με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος κατηγορίας Α’ και τον εργασιακό αποκλεισμό (από το κράτος) των συνάδελφων με δίπλωμα UEFA C, δεν θα λάβουν άδεια ασκήσεως επαγγέλματος από την ΓΓΑ.
*Επιδιώξαμε συνάντηση με τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος για να μας αναλύσουν με λεπτομέρειες τι ακριβώς προβλέπεται στο εν λόγω νομοσχέδιο όμως δεν λάβαμε απάντηση

• Δια τον λόγο ότι διακυβεύονται τα συμφέροντα και τα δικαιώματα μας, συγκαλώ έκτακτη συνεδρίαση της ΕΕ την προσεχή Τέταρτη16/6/2021 και ώρα 20:30 (διαδικτυακά στην πλατφόρμα zoom https://us02web.zoom.us/j/81639637595) για να συζητηθεί η αντίδραση μας στις επερχόμενες αλλαγές και να υποδείξουμε τις περαιτέρω κινήσεις και αντιδράσεις μας. Η πρόσκληση είναι ανοιχτή και για καλούμε όλους τους συνάδελφους να συμμετέχουν και να καταθέσουν τις απόψεις και προτάσεις τους σε όσα διαδραματίζονται”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *